Kariyer Asistanım
MENÜ
Eğitim Sepetim 0
Sepetiniz (Toplam {{sepetim.length}} Ürün)
{{sepet.urun_adi}}
{{sepet.urun_toplam_fiyati}}.00 TL {{sepet.urun_toplam_piyasa_fiyati}}.00 TL
{{sepet.urun_sayisi}} Adet
4.31
(118)

Gıda İşletmeleri Kalite ve Hijyen Sertifika Paketi 10 Sertifika

Kalite ve Hijyen Eğitimi sonunda üniversite onaylı ve eDevlet'te sorgulanabilir 10 sertifika ile işe girişte ve yükselmede avantajlı konuma gelebilirsiniz.

Kalite ve Hijyen Eğitimi sonunda üniversite onaylı ve eDevlet'te sorgulanabilir 10 sertifika ile işe girişte ve yükselmede avantajlı konuma gelebilirsiniz.

GIDA İŞLETMELERİNDE KALİTE VE HİJYEN YÖNETİCİSİ EĞİTİMİ SERTİFİKASI

Gıda İşletmelerinde Kalite ve Hijyen Yöneticisi Sertifika Programı Sertifikası

Gıda İşletmelerinde Kalite ve Hijyen Yöneticisi Sertifika Programı Nedir? Gıda İşletmelerinde Kalite ve Hijyen Yöneticisi Sertifika Programı Eğitimi Neden Gereklidir?

 

Gıda İşletmelerinde Kalite Yöneticisi Sertifikalı Eğitim Programı 

Gıda İşletmelerinde Kalite yöneticisi, faaliyet gösterdiği kurum içerisinde kalite yönetim sisteminin yapılandırılmasında ve şekillendirilmesinde görevi üstlenen yönetim birimidir. Gıda İşletmelerinde Kalite Yönetim Sistemi oluşturulurken, Kalite Yöneticisi bu sistemi firma hedefleri çerçevesinde düzenlemenin yanı sıra yasal sorumluluklarıda göz önüne alarak faaliyetlerini gerçekleştirir. Gıda İşletmelerinde Kalite Yöneticisi, işleyişte olacak uygulamalardan ve denetimlerden de sorumludur.


Gıda İşletmelerinde Kalite Yöneticisi eğitim programı ile kazanmaya hak kazanacağınız 10 üniversite onaylı ve eDevlet'te sorgulanabilir sertifika ile CV'nizi güçlendirebilir, işe girişte ve yükselmede avantajlı konuma gelebilirsiniz.

Gıda sektöründe aktif olarak çalışanların ve çalışmak isteyen kişilerin en çok ihtiyaç duyduğu eğitimlerin toplandığı program içeriğinde; BRC Uygulamaları, ISO 22000 Gıda Güvenliği, Gıda Suvunması, IFS Uygulamaları, Organik Tarım, Genel Gıda Analizleri, Gıda Kalite, Global Gap, Helal Gıda, PAS 220 Ön Koşul Tarım Eğitimleri bulunmaktadır.

 Eğitim sonunda almaya hak kazanacağınız üniversite onaylı ve rektör imzalı 10 ayrı sertifika kariyerinizde sizleri bir adım öne taşıyacaktır ve eDevlet üzerinden sorgulanabilir bu belgeleri Cv’nize ekleyebilirsiniz. Belgelerimiz  kamu ve özel sektörde geçerli olmakla birlikte ömür boyu geçerliliği bulunmaktadır.
Çağımızın gerektirdiği tempolu yaşamla birlikte, artan gelir düzeyi ve eğitim seviyesi, güvenli gıda tüketiminin de önemini arttırmıştır. 
Tüketiciler direk tükettikleri tarımsal ürünler başta olmak üzere, satın aldıkları tüm gıda ürünlerinin güvenliğinden emin olmak ister hale gelmiştir. 
Bu bilinçle, gerek doğrudan tarımsal ürünlerin, gerekse işlenmiş gıdaların güvenle üretildiğinin garantisini tüketicilere sunabilmek için, birtakım sistemler ve standartların oluşturulması ihtiyacı kaçınılmaz olmuştur. 
Alacağınız sertifikaları gıda sektöründe fabrikalarda, üretim ve imalat yerlerinde ve bir çok gıda alanında kullanabilirsiniz. Ayrıca Diyetisyen, Şef ve Aşçılarında tercih ettiği eğitim ve sertifikalardandır.

IFS EĞİTİMİ (INTERNATIONAL FOOD STANDARD) 
Gıda Özelliklerinin tanımlanması 
Süreçlerin tanımlanması 
IFS kayıt ve dokümantasyon sistemi 
IFS'de Kalite Yönetim Sistemi 
İzlenebilirlik; Ürün Geri Çağırma 
Altyapı Standardları
Haşere Kontrolü; 
Ürün Paketleme, Depolama 
Çalışan Hijyeni, Sağlık Taraması, Eğitim 
IFS standartları şartları yorumlanması 
IFS Belgelendirme şartları Uluslararası Gıda Güvenliği Standartları

- ISO 22000:2018 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Sertifikası

ISO 22000:2018 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Nedir, ISO 22000:2018 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Sertifikası Neden Alınmalıdır ISO 22000:2018 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Sertifikası Ne İşe Yarar ?

ISO 22000:2018 Standardı: gıda güvenliğini temin etmek, gıda işletmelerine belirli bir sistem kurmak, uluslararası standartlarda firma yönetimi sağlamak, HACCP uygulamaları uyumu ile kontrollü ve sürekli iyileştirmeye ayak uydurmayı hedeflemektedir.

Kimler için?
Ekipman, paketleme malzemesi, temizlik malzemeleri ve katkı malzemeleri üreticileri gibi ilişkili kuruluşlar da dahil "tarladan sofraya" gıda zincirindeki tüm kuruluşlar için gerçek bir uluslararası standarttır. ISO 22000:2018 ayrıca ISO 9001:2015 gibi kalite yönetim sistemleri ile kendi gıda güvenliği yönetim sistemlerini birleştirmek isteyen tüm kuruluşlar içindir.

Uyumun Faydaları 
Gıda güvenliği yönetim sisteminizi ISO 22000:2018'in gerekliliklerine göre belgelendirmeniz kuruluşunuza aşağıdaki faydaları sağlayacaktır;

- Global gıda temini zincirindeki tüm kuruluşlar için geçerlidir. 
- Gerçek bir global uluslararası standarttır. 
- Ulusal standartlara uyum konusunda olanak sağlar. 
- Mevcut perakende Gıda Güvenliği Standardları şartlarının çoğunu kapsar. 
- HACCP Kuralı ilkelerine uygundur. 
- HACCP kavramlarının uluslararası iletişimini sağlar. 
- Üçüncü taraf belgelendirmesi için çerçeve sağlayan tetkik edilebilir bir standarttır. 
- Belirgin şartları olan tetkik edilebilir bir standarttır. 
- Düzenleyiciler için uygundur. 


ISO 22000 Standart gerekliliklerini incelemek mevcut HACCP Planları ve dokümanların standart gerekliliklerine göre revizyon çalışmalarını başlatabilmek ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi ile ISO 22000 Standardını entegre edebilmek HACCP Planlarını oluşturmak ve uygulamaya almak konularında gerekli bakış açısının katılımcılara kazandırılması.


Gıda Savunması
Gıda savunma (food defence) gıdanın kasıtlı eylemlerden ya da kontaminasyondan korunması demektir. Zarar vermek isteyen kişinin amacı, insanları öldürmek ya da ekonomik olarak zarar vermek olabilir. Kasıtlı eylemler genellikle mantıklı değildir ve bunları önceden tahmin etmek zordur.

Gıda savunma (food defence) konusunu HACCP sistemi ile karıştırmamak gerekir; HACCP sistemi gıdanın kasıtlı olmayan kontaminasyonlardan korunmasıdır. Eğer kritik noktalarda önlem alınmazsa, ne olacağını önceden tahmin edebilme temeline dayanan HACCP Planları ve SOPler, gıdayı kasıtlı olmayan kontaminasyonlardan korur.

BRC EĞİTİMİ (BRITISH RETAIL CONSORTIUM) 
Gıda üretim tesislerinde minimum hijyen standardının sağlanması amacıyla BRC büyük İngiliz perakendecileriyle “BRC- Gıda Standardını” yayınladı. Bu standarda uygunluğun sağlanabilmesi için gıda endüstrisi (tedarikçiler) altı temel kriteri yönetim sistemlerine adapte etmelidirler. 
BRC Global Standard: Gıda - Food
HACCP Sistemi 
Kalite Yönetim Sistemi 
Tesis Çevre standartları 
Ürün Kontrolü 
Proses Kontrolü 
Personel
 

Gıda Kalite
Gıda kalitesi “tüketicinin tercihinde rol oynayan, her biri ayrı ayrı ölçülüp kontrol edilebilen, söz konusu gıda ünitesini diğerlerinden ayırt etmeye yarayan karakteristiklerin bileşimi” olarak tanımlanmaktadır.

PAS 220 Ön Koşul
PAS 220 standardı, Avrupa Birliği Gıda ve İçecek Endüstrisi Konfederasyonu (CIAA – The Confederation of Food and Drink Industries)  finansörlüğünde, dünyada G4 olarak bilinen 4 büyük gıda üreticisi olan Unilever, Kraft, Danone ve Nestle tarafından oluşturularak 25 Ekim 2008 tarihinde yayımlanmıştır.

Genel Gıda Analizleri
Gıda maddelerinin sağlıklı şekilde tüketilebilmesi adına detaylı şekilde incelenmesine Gıda Analizi adı verilmektedir. Artan insan nüfusu ile birlikte tüketim ürünlerinin önemi de doğru orantılı şekilde artış göstermektedir.

Organik Tarım
Dünya’da havayı, suyu ve toprağı kirletmeksizin, erozyonu, toprağın tuzlulaşmasını, diğer hastalık ve zararlıların etkisini en aza indirecek tarımsal tekniklerin geliştirilmesine her geçen gün duyulan ihtiyaç artmaktadır. Bu ihtiyacı karşılayacak, doğaya dost üretim metodu “Organik Tarım” olarak nitelendirilmektedir.

Organik tarım, insan sağlığına ve çevreye zarar vermeyen ve üretimde kimyasal girdi kullanılmadan, üretimden tüketime kadar her aşaması kontrollü ve sertifikalı tarımsal üretim biçimidir. doğal dengeyi koruyarak hava ve su gibi yaşamsal kaynakların ve doğal hayatın korunmasını amaçlayan bir üretim yöntemidir.

Organik tarımda ürün yetiştirilmesi, toplanması, hasat, kesim, işleme, tasnif, ambalajlama, etiketleme, muhafaza, depolama, taşıma ile ürünün tüketiciye ulaşmasına kadar olan diğer tüm işlemlerde, kimyasal madde veya tarım ilacı kullanılmamaktadır. Çiftçiler ve aileleri tarım ilaçlarına daha sık maruz kaldıkları için, Organik tarım, öncelikle çiftçi ve ailesinin genel olarak toplumun sağlığını korur ve iyileştirir. Organik tarım yaygınlaştıkça, tedavisi çok pahalı olan hastalıklara yakalanma oranları da azalacak ve ekonomi de dolaylı yoldan olumlu etkilenecektir.​

Global Gap
GLOBAL GAP standartları, tüketicinin talep ettiği asgari güvenlik şartlarını tanımlayan standartlardır. Tüketiciler, satın aldıkları gıdaların;

  • Mikrobiyolojik, fiziksel ve kimyasal açıdan zararlı olmadığından,
  • Üretimleri esnasında çevreye ve doğal dengeye zarar verilmediğinden,
  • Yasal şartlara uygun olarak üretildiğinden ve
  • Üretimde görev alan kişilerin sağlık ve güvenliklerinin sağlanması için gerekli tüm tedbirlerin alındığından emin olmak istemektedirler.


Helal Gıda
 Helal Ürün Nedir?

Helal ürün; öncelikle temiz ve güvenilir ürün demektir. Bunun yanında hammadde girişinden son ürünün tüketimine kadar olan tüm aşamalarda, İslami hükümlere uygun içerik, hammadde, faaliyet ve süreç ile üretilen ürün demektir. Bu bağlamda İslam dinince yasaklanmamış ürünler Helal olarak nitelendirilmektedir.
 

PAS 220 standardı, ISO 22000 standardının ön gereksinim programlarıyla ilgili gerekliliklerinin firmalarda tam olarak ne şekilde uygulanması gerektiğini detaylandırmak amacıyla, bir rehber döküman/guideline olarak hazırlanmıştır.

Örnek Sertifika ; 


Örneği verilen belgede ''Örnek'' olarak bildirilen eğitim başlığı programlara göre değişiklik göstermektedir.

Eğitim Sonunda ; Seçeceğiniz Üniversite Onaylı Sertifika Sahibi Olacaksınız. Belgeler Tarafınıza Yurtiçi Kargo ile alıcı ödemeli olarak eğitim süreniz bittikten sonra EN GEÇ 20 iş günü içerisinde kargoya teslim edilecektir.

Kazanımlar


Eğitim sonunda elde edeceğiniz kişisel ve mesleki gelişim sertifikanız/sertifikalarınız ile iş hayatında kendinizi diğer iş başvurusu yapan adaylara karşı bir adım öne taşıyabilirsiniz. Bu tür eğitimler destekleyici faaliyetler sınıfında yer almaktadır. Kişisel ve Mesleki gelişiminize katkıda bulunarak almaya hak kazandığınız sertifikanız/sertifikalarınızı CV'nize ekleyerek kullanabilirsiniz. Üniversitelerimiz tarafından verilen sertifikalar kamu ve özel sektörde geçerlidir.

Eğitim Süreci

Tüm işlemler online gerçekleşecektir.
Kendi müsaitliğinize göre sisteme girip eğitim videolarınıza 7/24 erişim sağlayabileceksiniz.
Eğitim sonunda test usulü sınavınız olacaktır.
Sınavlar ortalama 20-40 soru arasında olmaktadır.
Üç defa ücretsiz sınav hakkınız bulunmaktadır.
Geçme notu 50 puandır.
1 ay eğitim süreniz bulunmaktadır.

Eğitime Kimler Katılabilir

İlgili bölüm çalışanları/mezunları ve ilgili bölümlerde eğitimini sürdüren öğrenciler sertifikalı eğitim programına başvuruda bulunabilir.

Nasıl Katılırım?


''Eğitime Katıl'' butonu ile kaydınızı tamamlayabilirsiniz. Sistem sizi kayıt işlemleri için yönlendirmektedir. Ödeme işleminizi Banka/Kredi Kartı ile yapabilirsiniz. Kredi ve Banka Kartı ödeme yaptığınızda kaydınız hemen açılıp giriş bilgilerinin SMS olarak gelecektir. 

 

BAŞVURU SÜRECİ


•Katılımcılar Dünyanın her yerinden katılabilir.
•Eğitim başlangıç ve bitiş tarih aralığında tüm ders videoları açık olup, eğitimleri istediğiniz gün ve saatte 7/24 izleyebilirsiniz.
•Ödeme işleminiz kredi kartı ile gerçekleştirebilirsiniz.

İLETİŞİM

•0850 333 57 37
Whatsapp Danışma Hattımız: 0549 188 00 18
bilgi@kariyerpark.com

Yorumlar (0)

Henüz yorum yapan veya soru soran kimse yok.

Gıda İşletmeleri Kalite ve Hijyen Sertifika Paketi 10 Sertifika
%32 İNDİRİM
860.00 TL 580.00 TL
EĞİTİME KATIL